
Czekoladki to od wielu lat jeden z najpopularniejszych reklamowych gadżetów. Taki produkt doskonale sprawdzi się w przypadku każdej firmy, bez względu na jej branżę czy zakres działania. Tego typu słodkości wręczać można potencjalnym klientom przy okazji branżowych wydarzeń takich, jak targi, konferencje czy sympozja. Z powodzeniem umieścić można je także na recepcji tak, aby częstować mogły się nimi osoby odwiedzające siedzibę firmy. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby czekoladki umieścić w sali konferencyjnej. Jednym z najpopularniejszych rodzajów takich słodkości tą trufle z różnego rodzaju nadzieniami.Chcąc pozytywnie zaskoczyć klienta, warto podarować mu czekoladki reklamowe o oryginalnym smaku, który na długi czas zapadnie z jego pamięci. Doskonale sprawdzą się tu na przykład trufle z dodatkiem zielonej herbaty matcha. W jaki sposób się je przyrządza? Potrzebne składniki to 200 gram białej czekolady, 60 mililitrów śmietany kremówki, 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha oraz 80 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao na poziomie co najmniej 70 procent.
Takie czekoladki reklamowe przygotowuje się w sposób następujący: lekko podgrzewamy śmietanę kremówkę, dodajemy do niej zieloną herbatę i mieszamy tak, aby masa nie zawierała grudek. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy czekoladę i mieszamy. Naczynie ustawiamy nad parą wodną i roztapiamy mieszając od czasu do czasu. Studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Następnie formujemy czekoladki reklamowe tak, aby przyjmowały okrągły kształt i gabarytami odpowiadały orzechowi włoskiemu. Obtaczamy w gorzkiej czekoladzie uprzednio roztopionej nad parą wodną i odkładamy na papier do pieczenia. Na koniec oprószamy zieloną herbatą. Trufle najlepiej przechowywać w lodówce. Nadają się one do spożycia w przeciągu 14 dni od przygotowania. Takie czekoladki stanowią świetny pomysł na prezent z okazji Walentynek, Bożego Narodzenia czy Wielkanocy. Najlepiej umieścić je w ozdobnym, metalowym opakowaniu z nazwą, logo i sloganem reklamowym firmy.