Przeskocz do treści

Alufast

Wszystko z aluminium

Ostatnie wpisy

  • Krówki reklamowe rozdawane w urzędzie miasta
  • Lizaki reklamowe- klasyczne kształty i wielkości
  • Czekoladki reklamowe z zieloną herbatą
  • Kasa fiskalna dla fryzjera ze specjalizacją fryzur męskich
  • Balony z nadrukiem jako prezent dla dzieci

Najnowsze komentarze

    Archiwa

    • luty 2021
    • grudzień 2019
    • maj 2019
    • listopad 2018
    • listopad 2017
    • wrzesień 2017
    • czerwiec 2016
    • kwiecień 2016
    • luty 2016
    • czerwiec 2015
    • maj 2015

    Kategorie

    • Drukarki etykiet
    • Drukarki fiskalne
    • Gadżety reklamowe
    • Kasy fiskalne
    • Odzież
    • Reklama
    • Skanery kodów kreskowych

    Czekoladki reklamowe z zieloną herbatą

    Czekoladki reklamowe
    Czekoladki reklamowe

    Czekoladki to od wielu lat jeden z najpopularniejszych reklamowych gadżetów. Taki produkt doskonale sprawdzi się w przypadku każdej firmy, bez względu na jej branżę czy zakres działania. Tego typu słodkości wręczać można potencjalnym klientom przy okazji branżowych wydarzeń takich, jak targi, konferencje czy sympozja. Z powodzeniem umieścić można je także na recepcji tak, aby częstować mogły się nimi osoby odwiedzające siedzibę firmy. Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby czekoladki umieścić w sali konferencyjnej. Jednym z najpopularniejszych rodzajów takich słodkości tą trufle z różnego rodzaju nadzieniami.Chcąc pozytywnie zaskoczyć klienta, warto podarować mu czekoladki reklamowe o oryginalnym smaku, który na długi czas zapadnie z jego pamięci. Doskonale sprawdzą się tu na przykład trufle z dodatkiem zielonej herbaty matcha. W jaki sposób się je przyrządza? Potrzebne składniki to 200 gram białej czekolady, 60 mililitrów śmietany kremówki, 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha oraz 80 gram gorzkiej czekolady o zawartości kakao na poziomie co najmniej 70 procent.

    Takie czekoladki reklamowe przygotowuje się w sposób następujący: lekko podgrzewamy śmietanę kremówkę, dodajemy do niej zieloną herbatę i mieszamy tak, aby masa nie zawierała grudek. Zdejmujemy z palnika, wsypujemy czekoladę i mieszamy. Naczynie ustawiamy nad parą wodną i roztapiamy mieszając od czasu do czasu. Studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki.

    Następnie formujemy czekoladki reklamowe tak, aby przyjmowały okrągły kształt i gabarytami odpowiadały orzechowi włoskiemu. Obtaczamy w gorzkiej czekoladzie uprzednio roztopionej nad parą wodną i odkładamy na papier do pieczenia. Na koniec oprószamy zieloną herbatą. Trufle najlepiej przechowywać w lodówce. Nadają się one do spożycia w przeciągu 14 dni od przygotowania. Takie czekoladki stanowią świetny pomysł na prezent z okazji Walentynek, Bożego Narodzenia czy Wielkanocy. Najlepiej umieścić je w ozdobnym, metalowym opakowaniu z nazwą, logo i sloganem reklamowym firmy.

    Opublikowano 17 maja 20198 grudnia 2019Autor firmowyKategorie Gadżety reklamoweTagi czekoladki reklamowe, czekoladki z logo, trufle dla firm

    Nawigacja wpisu

    Poprzednie Poprzedni wpis: Kasa fiskalna dla fryzjera ze specjalizacją fryzur męskich
    Dalej Następny wpis: Lizaki reklamowe- klasyczne kształty i wielkości